Graphine in het hart van de 3D, AR en VR industrie

Van 19 tot 23 maart vond de jaarlijkse Game Developer Conference plaats. Ook dit jaar waren we erbij en het werden 5 geweldige dagen met heel wat nieuwe contacten maar ook terugzien van partners en vrienden. We stonden strategisch opgesteld in de “South hall” tussen kleppers als Oculus, NVIDIA, Microsoft, Google en Amazon.

Exposure en kwaliteitsvolle afspraken

GDC is niet enkel voor naamsbekendheid belangrijk, ook de ontmoetingen met partners waarmee we reeds jaren samenwerken en in de toekomst zullen samenwerken waren zeer waardevol. We waren enthousiast om in hun projecten te duiken en nieuwe uitdagingen te bekijken die ons helpen om koploper te blijven en de beste 3D applicaties te bouwen.

Er staat een (fotorealistisch) paard in de hal

Onze high-end AR applicatie “AR Horse” was een schot in de roos en kon heel wat van de 28.000 voorbijgangers bekoren. Deze applicatie, die samen met Weta Digital werd ontwikkeld, is de AR applicatie met de hoogste grafische kwaliteit die vandaag beschikbaar is. Met AR horse demonstreren we hoe we op mobiele toestellen op eenvoudige wijze toch een hoogwaardige beleving kunnen creëren. Dankzij de Granite technologie worden geheugen en laadtijd geoptimaliseerd waardoor fotorealisme en microscopische details wel haalbaar zijn. Ontdek AR Horse

Bezoek van minister Sven Gatz

Dit jaar was een delegatie van de Vlaamse politiek op bezoek. Zowel Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel Sven Gatz als burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne waren van de partij om kennis te maken met de Vlaamse spelontwikkelaars. Zie ook deze reportages in De Standaard, Knack, Gazet van Antwerpen en een omvangrijk gamedossier door de VRT.

De toekomst is nu

We werden uitgenodigd voor het VIP event van Epic Games waar we ook internationale bedrijven (waaronder vele waarmee we reeds samenwerken) ontmoetten uit de non-gaming industrie (auto fabrikanten, defensie, retail, machine fabrikanten, etc.). We zien dat steeds meer industrieën naar de gaming beurs komen om kennis te maken met deze razendsnel evoluerende technologie en wat dit voor hen zou kunnen betekenen. En terecht, dankzij de enorme budgetten om games te ontwikkelen staat deze realtime 3D-technologie zeer ver. We stellen vast dat bedrijven geconfronteerd worden met verschillende uitdagingen maar nog te weinig voeling hebben met deze interactieve 3D-technologie en waarvoor deze kan ingezet worden.

Het is geen toekomstbeeld, maar harde realiteit dat interactive 3D (gaming) technologie onze interactie met de wereld grondig zal veranderen.

© Graphine - Your R&D partner to stay ahead with interactive 3D, AR and VR technology.


Read more about:

Tags: 
3D AR VR

Leave your information